Skip to content

Marraskuun kohokohdat

Olen aloittanut aivan liian monta juttua, mutta kaikki ovat jääneet puolitiehen, koska jokin on katkaissut hyvän ajatusten virran. Koska työhuoneemme on vielä työn alla ja täydellinen työrauha pelkkä unelma, ajattelin tehdä tämmöisen yhteenvedon kuukauden kohokohdista.

Tuhat ja yksi naurua

Autoimme ystävääni muutossa ja hän osti meille kiitokseksi liput stand up –iltaan. Kyseessä oli Mika Eirtovaaran ja Ali Jahangirin yhteiskiertue Tuhat ja yksi naurua, joka kyllä nimensä mukaisesti sai naurut aikaiseksi. Pientä lisähauskuutta saimme siitä, että menimme myöhästymään tapahtumasta ja eihän siinä piikittelyiltä säästytty kun hiippailimme paikoillemme! Mika Eirtovaaran olen nähnyt aiemminkin, mutta Ali Jahangirin juttuja olin kuuntelemassa livenä ensimmäistä kertaa ja hän osoittautui vallan mainioksi koomikoksi!

Isänpäivä

Vanhempani olivat reissussa ja pyysivät meiltä kyytiä kotiin isänpäivänä, jolloin meillä oli tarkoitus samalla tulla käymään heillä isänpäiväkahveilla. Minä kuitenkin ovelana tyttönä järjestinkin isälleni pienen yllätyksen: Siskoni haki heidät asemalta, mutta kodin sijaan he ajoivat meidän luoksemme. Täällä olikin sitten pöytä koreana ja päivällinen valmiina. Olimme kutsuneet paikalle myös mieheni vanhemmat, joten syöjiä riitti!

En jaksa enää ostaa mitään turhanpäiväistä krääsää lahjaksi, joten ajattelin antaa lahjani ruoan muodossa. Alkuruokana tarjoilin pienet lohileivät, joiden idean sain jutellessani kaupassa olleen kalaesittelijän kanssa. Pääruokana oli perunamuusia ja uunilohta, sillä sekä oma että mieheni isä rakastaa lohta. Siksi myös sekä alku- että pääruoka sisälsi lohta. Jälkiruoaksi tein vaniljapannacottaa, jonka hyydytin leikkisästi vinoon ja kaveriksi pannacotalle sopi täydellisesti kirpsakka marjakastike.

 

img_20161113_174848

 

Harry Potter ja Kirottu Lapsi

Yksi odotetuimmista kirjauutuuksista on varmasti ollut Harry Potter ja Kirottu Lapsi. Suurin osa ystävistäni on hankkinut kirjan jo englanniksi, mutta itse päätin malttaa odottaa suomennosta. Vaikka eihän se kyllä helppoa ollut! Nyt kuitenkin odotus palkittiin ja hainkin kirjan heti ilmestyspäivänä kirjakaupasta, jonne olin sen ennakkotilannut.

Harry Potter ja Kirottu Lapsi poikkeaa edellisistä romaaneista siten, että kyseessä on näytelmä. Näytelmää esitetään Lontoon West Endissä, mutta se on päätetty julkaista myös kirjaksi painettuna ja luonnollisesti se on ollut suuri menestys.

Itse pidin tarinasta todella paljon ja paluu Potterien taikamaailmaan tuntuu aina hyvältä. Lukiessa oli pidettävä mielessä, että kyseessä on todellakin näytelmä, joka omalta osaltaan rajoittaa tarinankerrontaa. Mutta kun tämän ajatuksen piti mielessä, tarina imaisi täydellisesti mukaansa. Pidin tästä todella paljon!

 

img_20161108_233201

 

Shoppailulöytöjä

Kun olin syksyllä käymässä Oulussa, ajattelin käydä ostamassa Body Shopista käsirasvaa. Käteni ovat aina ilmojen kylmetessä kuin kuivat korput ja olen todennut Body Shopin käsirasvat hyväksi käsilleni. Otin tottuneeseen tapaan suosikkini, mutta maksaessani huomasin kassan vieressä tarjouksessa muita käsirasvoja. Nappasin sen enempää miettimättä mukaani Vanilla Chai käsirasvan ja kun sitä ensimmäistä kertaa kokeilin, olin pyörtyä ihastuksesta. Mikä ihana tuoksu siinä olikaan!

Niinpä seuraavalla Oulun reissulla päädyin uudelleen Body Shopiin ja haalin mukaani lisää näitä valloittavan ihania tuoksuja. Tällä kertaa käsirasva sai kaverikseen Vanilla Chai vartalovoin ja suihkugeelin. Vartalovoin koostumuskin on aivan samettisen pehmeää. Ei voisi olla täydellisempää tuoksua talveen ja joulun odotukseen!

 

_20161123_232428

 

Les Luminéoles

Oulun kauppatorilla kävimme katsomassa ystäväni kanssa valotaideteoksen, Les Luminéolesin. Unenomaisessa teoksessa kauniit valo-olennot keinuivat tummalla taivaalla musiikin tahdissa, vaihtaen välillä väriään. Teos oli ranskalaisen Porté par le ventin toteuttama. Les Luminéoles aloitti Oulun Lumo Light Festivalin, jossa erilaiset valoteokset ovat nähtävissä ympäri Oulua.

 

img_20161119_083519

 

SAGAS

Kuukauden kohokohta oli ehdottomasti Oulu Sinfonian fantasiamusiikkikonsertti SAGAS, joka vei matkalle fantasiagenren musiikkimaailmaan. Kappaleita kuultiin peleistä, elokuvista ja tv-sarjoista eri vuosikymmeniltä. Mukana oli tunnetumpia sävelmiä, mutta myös harvinaisempia kappaleita. SAGASin luoja, Orvar Segerström, juonsi konsertin avaten kappaleiden taustoja ja näin ollen sellaisetkin yleisön jäsenet, jotka eivät välttämättä olleet niin paljon fantasiagenreen tutustuneet, pääsivät helpommin sisään kappaleisiin.

Mukana oli myös upea sopraano Sabina Zweiacker, jonka lauluääni sai kylmät väreet kulkemaan iholla. Taisin jossain vaiheessa vain tuijottaa suu auki hänen upeaa laulantaansa ja hämmästellä, kuinka ihmisestä voikaan saada sellaista ääntä aikaiseksi!

Olen aikaisemmin käynyt kuuntelemassa Oulu Sinfonian pelimusiikkikonsertin SCORE, joka on myös Segerströmin hedelmiä. Siellä kuultiin myös Zweiackerin laulua ja konsertti oli upea. SAGAS jatkoi samalla linjalla, enkä voinut muuta kuin leijua musiikin taianomaisessa kauneudessa. Tämmöiset ovat  sielunruokaa parhaimmillaan.

 

Kategoria: Kirjallisuus Kulttuuri

Jätä kommentti:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *